27.09.2016

Други годишњи састанак и промоција Стратешког плана


У понедељак 26.09.2016. године одржана је промоција Стратешког плана (2016-2018) Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад и други годишњи радни састанак са директорима и стручним радницима центара за социјални рад из Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског округа.

У уводном делу састанка присутнима су се обратили: Предраг Вулетић, Покрајински секратар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Патрик Дрид подсекретар у Покрајинском сакретаријату за спорт и омалдину, Тихомир Николић, члан градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Града Новог Сада, као и Ивана Копривица директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад.

Током радног дела састанка Добрила Грујић, директорка Центра за породични смештај и усвојење Београд говорила је о реформи заштите деце без родитељског старања и развој хранитељства у Србији. Татијана Грнчарски директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту говорила је о значају Центара за породични смештај и усвојење у АПВ из угла Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Саветница за хранитељство у Центру за породични смештај и усвојење Нови Сад Јелица Марић присутнима је презентовала Стратешки план ЦПСУ НС за период 2016-2018. након чега је Тамара Благојевић саветница за хранитељство у ЦПСУНС презентовала резултате истраживања о развијености хранитељства на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.
 
ФОТО