25.10.2016

Почео програм припреме и обуке будућих хранитеља


Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад отпочео је током октобра месеца са програмом припреме и обуке кандидата за хранитељство. Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" који се састоји од једанаест тематских целина реализује се паралелно за четири групе кандидата.

Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" за четири групе потенцијалних хранитеља почео је са реализацијом средином октобра, а планирано је да се програми обуке заврше до краја новембра 2016. године. Прву групу потенцијалних хранитеља обухвата 17 кандидата са територије општине Шид. Другу групу кандитата чини 13 учесника са територије општина Стара Пазова и Сремска Митровица. Трећу групу потенцијалних хранитеља обухвата 27 кандидата са територије општина Житиште и Нова Црња. Последњу четврту групу кандидата чини 22 учесника са територије општине Врбас.

Ово је редовна регионална активност Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад од како је почео са непосредним радом са корисницима у септембру 2015. године. На овај начин Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад подстиче развијање мреже хранитељских породица на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.
 
ФОТО