08.12.2016

Округли сто „Подршка хранитељству у заједници“


У организацији Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, у среду 07.12.2016. године, одржан је округли сто под називом „Подршка хранитељству у заједници“ за представнике бизнис сектора, као и представнике културних и спортских установа. Овај округли сто представља једну од активности програма „Саветодавно-терапијске услуге за децу на хранитељству Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад“ коју ЦПСУНС реализује уз финансијску подршку Градске управе за дечју и социјалну заштиту Града Новог Сада.
Догађају су присустовали представници из Националне службе за запошљавање, Психолошког саветовалишта “Скала”, Факултета за правне и пословне студије др Лазар Вркатић, Јапи цом система, Агенције за едукацију и консалтинг ЕдуСинтезис Нови Сад, Факултета за менаџмент (ФАМ), као и представница надзорног одбора ЦПСУНС. Такође, скупу су присуствовали представници из Соколског друштва “Војводина”, Културног центра Новог Сада, Новосадског стреличарског спортског удружења, Културног уметничког друштва “Светозар Марковић”, спортског клуба “Лавови 07”, Кошаркашког савеза Војводине, Окружног кошаркашког савеза Нови Сад, Уметничке асоцијације Инбокс, Културанова/Цинема Цитy, као и светски шампион у савате боксу Горан Бајшански.

Представници ЦПСУНС презентовали су резултате досадашњег рада Установе, са циљем унапређења услуге породичног смештаја и унапређења квалитета живота деце на породичном смештају, јачањем међусекторске сарадње. Такође, на овом скупу, поред ЦПСУНС, представила се партнерска установа Дечје село "Др Милорад Павловић”.
 
ФОТО