04.10.2017

Регионални састанак са представницима центара за социјални рад


У уторак, 03.10.2017. године, одржан је регионални састанак са директорима и стручним радницима Центара за социјални рад са територије Средњобанатског, Сремског и Јужнобачког управног округа. Састанак су у партнерству организовали Покрајински завод за социјалну заштиту и Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад.
Учеснике скупа су поздравили, Палимир Тот, подсекретар Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Татијана Грнчарски, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту и Ивана Копривица, директорка Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад.
На састанку су представљени статистички подаци о деци која се налазе у систему социјалне заштите у АП Војводини, стандарди и искуства у пружању услуге повременог породичног смештаја, модел програма припреме за пружаоце услуге породичног смештаја за одрасле, статистички подаци о броју корисника и пружаоца услуге породичног смештаја у региону који покрива ЦПСУНС и резултати истраживања о задовољству пружаоца услуге породичног смештаја.
У оквиру скупа учесници су имали прилику да стекану нова знања, као и да размене искуства у раду у циљу унапређења сарадње.
www.youtube.com/watch


 
ФОТО