21.11.2017

Завршио се програм обуке "Сигурним кораком до хранитељства"


Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад отпочео је током октобра месеца са програмом припреме и обуке кандидата за хранитељство. Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" који се састоји од једанаест тематских целина реализовао се паралелно за четири групе кандидата.

Обука за прву групу потенцијалних хранитеља реализовала се у Новом Бечеју и бројала је 24 кандидата. Обука која се одржавала у Житишту бројала је 18 кандидата за хранитељство из Житишта, Зрењанина и Нове Црње. Трећу групу потенцијалних хранитеља чинило је 20 кандидата из Новог Сада, Беочина, Жабља, Титела и Темерина, обука се реализовала у Новом Саду. Обука за четврту групу потенцијалних хранитеља реализовала се у Старој Пазови и бројала 17 кандидата из Старе Пазове, Сремске Митровице, Инђије, Шида и Пећинаца.
Ово је редовна регионална активност Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад од како је почео са непосредним радом са корисницима у септембру 2015. године. На овај начин Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад подстиче развијање мреже хранитељских породица на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.
 
ФОТО