17.05.2018

Конференција “Хранитељство као подршка раном развоју деце”


Конференција “Хранитељство као подршка раном развоју деце“ поводом Међународног дана породице и дана Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, одржана је 15.05.2018. године у великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине. Након поздравне речи Иване Копривице, директорице Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, скуп је отворио и поздравио учеснике, господин Палимир Тот, подсекретар Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова
Конференцију су организовали Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду, Регионални пројекат "Социјална права за осетљиве групе" (СоРи), Немачке развојне сарадње и Центар за подршку раном развоју и породичним односима “Хармонија”, у оквиру које су представљена искуства из локалне заједнице, такође и искуства из Босне и Херцеговине и Црне Горе.
У првом делу конференције реализовала се активност “Јутарњи чај уз живу библиотеку“ у оквиру које су хранитељице са учесницима поделиле своја досадашња искуства стечена у раду са децом која су на породичном смештају.
Скуп је окупио стручњаке из области предшколског васпитања, здравства и социјалне заштите деце, са циљем препознавања важности ране интервенције и значаја породичног смештаја за децу од рођења до треће године живота, као алтернативне бриге.
Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад се захваљују свима који су допринели да заједничким радом унапредимо бригу о деци на хранитељском смештају. 

(Photos: GIZ SoRi)
 
ФОТО