29.10.2018

Програм обуке "Сигурним кораком до хранитељства"


Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад отпочео је током октобра месеца са програмом припреме и обуке кандидата за хранитељство. Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" који се састоји од једанаест тематских целина реализује се паралелно за четири групе кандидата.

Обука за прву групу потенцијалних хранитеља реализује се у Шиду и броји 18 кандидата са ове територије општине. Обука која се одржава у Житишту броји 17 кандидата за хранитељство из Житишта, Зрењанина и Нове Црње. Трећу групу потенцијалних хранитеља чини 28 кандидат из Новог Сада, Беочина, Бачке Паланке, Бачког Петровца, Србобрана, Врбаса и Темерина, обука се реализује у Новом Саду. Обука за четврту групу потенцијалних хранитеља реализује се у Сремској Митровици и броји 17 кандидата из Старе Пазове, Сремске Митровице, Инђије, Руме и Пећинаца.

Ово је редовна регионална активност Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад од како је почео са непосредним радом са корисницима у септембру 2015. године. На овај начин Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад подстиче развијање мреже хранитељских породица на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа. 
ФОТО