29.11.2018

Завршен програм обуке "Сигурним кораком до хранитељства"


Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад реализовао је у току новембра, 2018.године, програм припреме и обуке “Сигурним кораком до хранитељства” за четири групе потенцијалних хранитеља. 
Обука за прву групу потенцијалних хранитеља реализовала се у Шиду и бројала је 18 кандидата са ове територије општине. Обука која се одржала у Житишту бројала је 17 кандидата за хранитељство из Житишта, Зрењанина и Нове Црње. Трећу групу потенцијалних хранитеља чинило је 28 кандидата из Новог Сада, Беочина, Бачке Паланке, Бачког Петровца, Србобрана, Врбаса и Темерина, обука се реализовала у Новом Саду. Обука за четврту групу потенцијалних хранитеља реализовала се у Сремској Митровици и бројала је 17 кандидата из Старе Пазове, Сремске Митровице, Инђије, Руме и Пећинаца. 
Ово је редовна регионална активност Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад од како је почео са непосредним радом са корисницима у септембру 2015. године. На овај начин Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад подстиче развијање мреже хранитељских породица на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.
 
ФОТО