10.11.2020

Завршен програм обуке "Сигурним кораком до хранитељства"


Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад је у току септембра и октобра 2020.године завршио реализацију програма припреме и обуке кандидата за хранитељство уз поштовање свих препоручених мера заштите од вируса КОВИД 19.
Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" који се састоји од једанаест тематских целина реализовао се за три групе потенцијалних хранитеља.
Обука за прву групу потенцијалних хранитеља реализовала се у Старој Пазови и бројала је 9 кандидата из Старе Пазове и Сремске Митровице.
Обука која се одржала у Новом Саду бројала је 10 кандидата за хранитељство из Новог Сада, Темерина и Бачког Петровца.
Трећу групу потенцијалних хранитеља чинило је 20 кандидата из, Новог Бечеја, Житишта, Бечеја, Србобрана, Врбаса и Зрењанина, обука се реализовала у Новом Бечеју.
Ово је редовна регионална активност Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад од како је почео са непосредним радом са корисницима у септембру 2015. године. На овај начин Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад подстиче развијање мреже хранитељских породица на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.
 
ФОТО