26.10.2017

Почео програм обуке"Сигурним кораком до хранитељства"


Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад отпочео је током октобра месеца са програмом припреме и обуке кандидата за хранитељство. Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" који се састоји од једанаест тематских целина реализује се паралелно за четири групе кандидата.

Програм припреме и обуке "Сигурним кораком до хранитељства" за четири групе потенцијалних хранитеља почео је са реализацијом средином октобра, а планирано је да се програми обуке заврше до краја новембра 2017. године.
Обука за прву групу потенцијалних хранитеља реализује се у Новом Бечеју и броји 24 кандидата. Обука која се одржава у Житишту броји 18 кандидата за хранитељство из Житишта, Зрењанина и Нове Црње. Трећу групу потенцијалних хранитеља чини 21 кандидат из Новог Сада, Беочина, Жабља, Титела и Темерина, обука се реализује у Новом Саду. Обука за четврту групу потенцијалних хранитеља реализује се у Старој Пазови и броји 17 кандидата из Старе Пазове, Сремске Митровице, Инђије, Шида и Пећинаца.
Ово је редовна регионална активност Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад од како је почео са непосредним радом са корисницима у септембру 2015. године. На овај начин Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад подстиче развијање мреже хранитељских породица на територији Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског управног округа.
 
ФОТО