03.11.2023

Одржан радни састанак са Центрима за социјални рад


Дана 19.10.2023. године у просторијама Скупштине АП Војводине, одржан је традиционални, годишњи састанак са представницима и представницама центара за социјални рад са територије Јужнобачког, Сремског и Средњобанатског округа. Састанак је отворила в.д. директора Ивана Копривица а присутне је, испред Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, поздравила подсекретарка Диана Миловић.
На састанку су презентовани резултати истраживања о броју и расположивости корисника/ца породичног смештаја не теритоји коју покрива наша Установа али и представљени кључни изазови у организовању и пружању услуге породичног смештаја као и могућности за њихово превазилажење. Колегиница Маја Думнић из Покрајинског завода за социјалну заштиту је кроз своју презентацију подсетила на привременост хранитељске заштите и концепт сталности.
Овом приликом је најављен и нови циклус обука за канидате са територије Сремског, Јужнобачког и Средњобанатског управног округа.
Центар за породични смештај и усвојење Нови Сад се захваљује свим колегиницама и колегама који су се одазвали на наш позив, указујући тако на заједничко разумевање важности континуираног окупљања и конструктивне размене о стању у систему заштите деце, актуелним изазовима и могућностима за њихово превазилажење.
ФОТО