03.11.2023

Održan radni sastanak sa Centrima za socijalni rad


Dana 19.10.2023. godine u prostorijama Skupštine AP Vojvodine, održan je tradicionalni, godišnji sastanak sa predstavnicima i predstavnicama centara za socijalni rad sa teritorije Južnobačkog, Sremskog i Srednjobanatskog okruga. Sastanak je otvorila v.d. direktora Ivana Koprivica a prisutne je, ispred Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, pozdravila podsekretarka Diana Milović.
Na sastanku su prezentovani rezultati istraživanja o broju i raspoloživosti korisnika/ca porodičnog smeštaja ne teritoji koju pokriva naša Ustanova ali i predstavljeni ključni izazovi u organizovanju i pružanju usluge porodičnog smeštaja kao i mogućnosti za njihovo prevazilaženje. Koleginica Maja Dumnić iz Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu je kroz svoju prezentaciju podsetila na privremenost hraniteljske zaštite i koncept stalnosti.
Ovom prilikom je najavljen i novi ciklus obuka za kanidate sa teritorije Sremskog, Južnobačkog i Srednjobanatskog upravnog okruga.
Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad se zahvaljuje svim koleginicama i kolegama koji su se odazvali na naš poziv, ukazujući tako na zajedničko razumevanje važnosti kontinuiranog okupljanja i konstruktivne razmene o stanju u sistemu zaštite dece, aktuelnim izazovima i mogućnostima za njihovo prevazilaženje.
FOTO