25.03.2024

Обележен Међународни дан социјалног рада


22. марта 2024. у просторијама ОПЕНС-а је одржана трибина поводом Светског дана социјалног рада. Тема овогодишње трибине је била "Повезивање у заједници до свеобухватне подршке".
На трибини "Повезивањем у заједници до свеобухватне подршке" су учествовале: Сандра Перић, социјална радница (Комора социјалне заштите), проф. др Ивана Михић- Филозофскик факултет (испред Новосадске мреже за децу НС МЕДЕ), др. сц. мед. Снежана Укропина - Инситут за јавно здравље Војводине (испред Мреже за боње ментално здравље "Карика") као и Мира Новаковић Илин испред Новосадског хуманитарног центра.
Модератор трибине је др Јелена Танасијевић, професорка на Филозофском факултету у Новом Саду.
Иницијатива за обележавањем овог дана је, већ другу годину за редом, покренута из потребе да се делатност социјалних радника/ца у Србији учини што видљивијом. Осим тога, сматрамо да је умрежавање практичара социјалног рада и размене искустава неопходно на свим нивоима у циљу унапређења праксе социјалног рада и политика. 
Након трибине посетиоци су имали прилику да присуствују Базару услуга на ком су волонтери разних организација социјалне заштите представили рад своје институције.
ФОТО