01.09.2020

Obaveštenje


 

Na osnovu Instrukcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, broj: 021-01-113/2020-19 od 28.08.2020. godine, izdaje se

 

O B A V E Š T E Nj E

 

Do uspostavljanja povoljne epidemiološke situacije u Republici Srbiji, a u cilju omogućavanja da deca i mladi na smeštaju u ustanovama socijalne zaštite i na porodičnom smeštaju (hraniteljstvu) pohađaju školsku nastavu,  hraniteljske porodice se obaveštavaju da je neophodno da:

-        Redovno edukuju decu i mlade o značaju poštovanja aktuelno važećih mera prevencije i zaštite.

-        Svakodnevno informišu edukuju i savetuju decu i mlade o propisanim uslovima odlaska i boravka u školi i bezbednom ponašanju.

-        Uspostave saradnju sa školama koje pohađaju deca i mladi u cilju obezbeđivanja adekvatne primene zaštitinih mera i zaštite zdravlja dece i mladih.

-        Uspostave nadzor nad primenom zaštitnih mera dece i mladih pri odlasku i povratku iz škole. 

-        Uspostave obavezno merenje temperature dece i mladih pri odlasku i povratku iz škola.

-        Da po povratku iz škole uspostave pojačan nadzor i praćenje zdravstvenog stanja dece i mladih, primene zaštitnih mera i fizičke distance u odnosu na ostalu decu i mlade i članove domaćinstva.

-        U okolnostima pojave simptoma i sumnje na zarazu da odmah izolovaju dete/mladu osobu i neodložno kontaktiraju nadležnu zdravstvenu službu i savetnika za hraniteljstvo.

 

Za sve dodatne informacije, molimo hraniteljske porodice da kontaktiraju svog savetnika za hraniteljstvo. 
OBAVEŠTENjE.pdf

FOTO