31.08.2022

Одржана радионица за младе у оквиру програма „Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе“


УНИЦЕФ Србија у сарадњи са НАПОР - Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада, са циљем да подржи друштвену и економску инклузију младих, покренуо је програм за младе под називом „Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе“.
У среду 24.08.2022. у сали Дечјег села у Сремској Каменици одржана је радионица за младе у оквиру поменутог програма. На радионици је присуствовало 18 учесника, а група је била мешовита (млади са породичног смештаја који се налазе у процесу осамостаљивања, студенти, ученици завршне године средње школе, асистенти са факултета, приправнци).
Радионицу је водио Младен Илић из НАПОР-а и Весна Дражета из УНИЦЕФ-а, а испред ЦПСУ НС све присутне је поздравила директорка, Ивана Копривица.
Циљ програма је да младима буду доступне обуке кроз које могу да развијају знања и вештине које су тражене на тржишту рада. У оквиру програма креирана је онлине платформа Бирам успех, која је отворена за све младе и послодавце, те се младима пружа могућност похађања бесплатних онлине обука, радне праксе. Циљ је да се подстакне напредак на пословном и на личном плану.
 
ФОТО