07.11.2016

Održana konferencija "Podrška hraniteljstvu u zajednici"


U petak 04.11.2016. godine u Bačkoj Palanci održana je konferencija „Podrška hraniteljstvu u zajednici“ koja je imala za cilj unapređenje kvaliteta usluge porodičnog smeštaja u Bačkoj Palanci i života dece koja su u hraniteljskim porodicama.
Na konferenciji su prisustvovali profesionalci iz sistema socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstva, udruženja građana i ostali koji su u svakodnevnom kontaktu sa decom iz hraniteljskih porodica, sa teritorije opštine Bačka Palanka.
Prisutne na skupu, pozdravili su Jadranka Novakov, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužena za oblast socijalne zaštite, Miroslava Šolaja, načelnica odeljenja za društvene delatnosti Opštine Bačka Palanka i Ivana Koprivica, direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad.
Učesnici konferencije dobili su priliku da se upoznaju sa delatnostima i rezultatima rada Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, da saznaju više o ulozi savetnika za hraniteljstvo i kroz diskusiju razmotre načine buduće saradnje sa Ustanovom i savetnicima. Prilog o konferenciji možete pogledati na linku www.youtube.com/watch

 
FOTO